Ideeën voor jouw droomhuis

Ideeën voor jouw droomhuis

Ben jij op zoek naar nieuwe ideeën om jouw droomhuis te kunnen maken? Of heb je nu tijd gevonden om je huis een kleine make-over te geven? Vaak kunnen kleine aanpassingen al ervoor zorgen dat het lijkt alsof jij een heel nieuw interieur hebt binnen je huis. Denk bijvoorbeeld aan leggen van een nieuw vloer met houten vlonders, of kies ervoor om nieuwe kamerplanten in je woonkamer te plaatsen. In dit artikel geven we je een aantal belangrijke ideeën die je kan gebruiken om jouw droomhuis te maken.

Combineer meer met je meubels

Bij het inrichten van je huis is het belangrijk dat je een contrast hebt tussen de verschillende dingen die bijvoorbeeld in je woonkamer staan. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om oude antieke artikelen naast je moderne meubels te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je persoonlijkheid kan creëren binnen jouw interieur. Het is echter wel belangrijk dat je niet meegaat met een trend maar juist kiest voor wat echt bij jouw past. Om te voorkomen dat je kamer heel onrustig toont is het misschien verstandig om een basiskleur te kiezen die past bij jouw interieur.

Kies voor een nieuwe accentkleur

Een accentkleur heeft meer impact op je interieur dan je direct zou denken. Het vervangen van deze accentkleur kan ervoor zorgen dat je interieur er direct op een andere manier eruit ziet. Schaf bijvoorbeeld een nieuwe bankhoes aan met een andere kleur, kies voor lampen met dezelfde kleur als de bank hoes en schaf nog andere losse artikelen in dezelfde tint aan. Zo kan je ervoor zorgen dat je met een relatief klein budget, toch een hele nieuwe look kan bieden in huis. Vaak wordt er gekozen om lichte kleuren te gebruiken omdat dit makkelijk te combineren is. Kies niet voor donkere kleuren omdat deze de illusie wekken dat je minder ruimte in je huis hebt.

Wijzig je indeling

Maak een plattegrond van de kamer of ruimte die je wilt herindelen. Het is belangrijk om je meubelstukken op schaal in te tekenen. Zo kan je ervoor zorgen dat je tot hele nieuwe inzichten kan komen. Je kan er ook voor kiezen om een hele ochtend te gaan schuiven met je meubels en er op deze manier achter te komen hoe de meubels eigenlijk staan zodra je ze hebt verschoven. Staat die bank leuker tegen de muur of was het toch leuker toen de bank een kwartslag was gedraaid. Of wat dacht je van je eettafel, wil je die liever toch dichter bij je keuken of vindt je het prettig dat hij meer bij de tuin staat. Het verplaatsen van je indeling kan ervoor zorgen dat je een heel nieuw interieur hebt gekocht terwijl je alleen de meubels hebt verplaatst. Ook kan je erachter komen of er overbodige artikelen staan die eigenlijk niet bij je interieur passen of juist producten wilt toevoegen aan de huidige meubels om de sfeer leuker te maken.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.