Tips om je badkamer ruimer te maken

Tips om je badkamer ruimer te maken

Mensen die onlangs zijn verhuisd willen vaak veranderingen maken aan het huis. Eén van de kamers die vaak als eerst wordt gerenoveerd is de badkamer. Hierbij kan het gaan om verschillende dingen zoals de badkamer tegels of de structuur van de badkamer veranderen. Als je vindt dat de badkamer in je nieuwe huis klein is, hoef je je geen zorgen te maken, want sommige van deze tips zullen helpen om je kleine badkamer er ruimer en mooier uit te laten zien. Om een kleine badkamer ruimer te laten lijken, hoef je de structuur van de badkamer niet te veranderen. Je kunt in het ontwerp gebruik maken van de zogenoemde illusie techniek door de juiste badkamertegels te gebruiken of door wat meubels of decoraties te gebruiken die je badkamer ruimtelijker kunnen doen lijken. Spiegels en verlichting zijn een voorbeeld van voorwerpen die veel worden gebruikt bij deze truc. Hier zijn enkele tips die je kunt gebruiken om je badkamer ruimer te laten lijken.

De juiste maat en het juiste patroon badkamertegels kiezen

De eerste tip om je badkamer ruimtelijker te laten lijken is het kiezen van badkamertegels met een groter formaat. Hoewel grote tegels meer kosten, hoef je maar een paar grote tegels te gebruiken omdat je badkamer klein is. Het verschil is dus maar minimaal en je zult er helemaal niet op achteruit gaan. Vervolgens dien je voor de gehele vloer en wanden van je badkamer hetzelfde type, formaat en patroon van tegels te gebruiken. Kies bij tegelmotieven en kleuren voor lichtgekleurde tegels om een ruime indruk te geven in je badkamer. Wanneer je de badkamer gaat renoveren, moet je proberen de stijl van de badkamer af te stemmen op andere kamers zoals de keuken of slaapkamer, zodat je badkamer geïntegreerd lijkt met andere kamers en ruimtelijker oogt. Bovendien moet je tegels kiezen die er glanzend uitzien en licht kunnen weerkaatsen, zodat je badkamer er helderder en ruimtelijker uitziet.

Het juiste interieur passen bij de grootte van je badkamer

De tweede tip is om het juiste interieur en meubilair te gebruiken op basis van de grootte van je badkamer. Installeer een grote spiegel om de illusie van een ruimtelijk effect in je badkamer ruimte te krijgen. Gebruik vervolgens witte verlichting, want als je geel of gedimd licht gebruikt, zal dat je badkamer er alleen maar benauwder uit laten zien. Omdat je badkamer klein is, kun je beter een douche nemen in plaats van een bad. Een bad neemt namelijk veel ruimte in beslag als je een badkamer hebt met beperkte afmetingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.